2016. május 17., kedd

Újra Zsömlék Zellei Tündi módra, avokádó krém, Borsó krém, Tapenade -fekete olivabogyó krém receptek

Egyenlőre a legnépszerűbb nálunk, már azt hiszem 5. alkalommal sütöm meg mióta rátaláltam pár hete Tündi lisztjeire.

Előző bejegyzés, ahol minden fontos információ megtalálható

Eredeti recept: Ünnepi zsömle recept Zellei Tündi módra



Újabb fotók: 















Avokádó krém:

Hozzávalók:

2 érett avokadó
2 ek. Mascarpone
1-2 gerezd fokhagyma
só és bors ízlés szerint
1/2 lime leve
Az avokadók húsát kikanalazzuk, késes aprítóba tesszük a hozzávalókkal és pépesítjük. Nagyon finom eredmény érhető el, ha felaprítunk egy paradicsomot és a krémbe forgatjuk. Ez esetben nem késes aprítóval szoktam a krémet készíteni, csak villával nyomkodom össze. 
 


 Zsenge borsó krém

Hozzávalók:

20 dkg zenge borsó
fél póréhagyma apróra vágva
1 ek. oliva olaj
só, bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem zöld apróra vágva
2 dl tejföl
1 lila hagyma nagyon apróra vágva 

A vöröshagymát felaprítjuk és oliva olajon világosbarnára pirítjuk. Hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, majd a borsót is és kb. 10 percig pároljuk lassú tüzön, amíg a borsó megpuhul. Hozzá adjuk a vajat, sót-borsot. Levesszük a tüzről és bele tesszük a tejfölt is. Amikor kihül, késes aprítóba tesszük a maradék fokhagymával, petrezselyem zölddel és pépesítjük. A nagyon apróra vágott lila hagymát csak beleforgatjuk, már nem pépesítjük tovább.

Tapenade - Fekete olajbogyó krém

Hozzávalók:


15 dkg magozott fekete olajbogyó
10 dkg magozott zöld olajbogyó
1 ek. kapribogyó
1-2 db. szardella filé
1-2 gerezd fokhagyma
2 levél bazsalikom (vagy egy tk. szárított bazsalikom)
1 ek olivaolaj
Minden hozzávalót rakjunk bele az aprító gépbe és pépesítsük őket.  Fogyasztásig tároljuk hűtőben és pirítóssal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések: