Egyenlőre a legnépszerűbb nálunk, már azt hiszem 5. alkalommal sütöm meg mióta rátaláltam pár hete Tündi lisztjeire.
Előző bejegyzés, ahol minden fontos információ megtalálható
Eredeti recept: Ünnepi zsömle recept Zellei Tündi módra
A
vöröshagymát felaprítjuk és oliva olajon világosbarnára pirítjuk.
Hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, majd a borsót is és kb. 10
percig pároljuk lassú tüzön, amíg a borsó megpuhul. Hozzá adjuk a vajat,
sót-borsot. Levesszük a tüzről és bele tesszük a tejfölt is. Amikor
kihül, késes aprítóba tesszük a maradék fokhagymával, petrezselyem
zölddel és pépesítjük. A nagyon apróra vágott lila hagymát csak
beleforgatjuk, már nem pépesítjük tovább.
Előző bejegyzés, ahol minden fontos információ megtalálható
Eredeti recept: Ünnepi zsömle recept Zellei Tündi módra
Újabb fotók:
Avokádó krém:
Hozzávalók:
2 érett avokadó
2 ek. Mascarpone
1-2 gerezd fokhagyma
só és bors ízlés szerint
1/2 lime leve
Az avokadók húsát kikanalazzuk, késes aprítóba tesszük a hozzávalókkal és pépesítjük. Nagyon finom eredmény érhető el, ha felaprítunk egy paradicsomot és a krémbe forgatjuk. Ez esetben nem késes aprítóval szoktam a krémet készíteni, csak villával nyomkodom össze.
Zsenge borsó krém
Hozzávalók:
20 dkg zenge borsó
fél póréhagyma apróra vágva
1 ek. oliva olaj
só, bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem zöld apróra vágva
2 dl tejföl
1 lila hagyma nagyon apróra vágva
Tapenade - Fekete olajbogyó krém
Hozzávalók:
15 dkg magozott fekete olajbogyó
10 dkg magozott zöld olajbogyó
1 ek. kapribogyó
1-2 db. szardella filé
1-2 gerezd fokhagyma
2 levél bazsalikom (vagy egy tk. szárított bazsalikom)
1 ek olivaolaj
Minden hozzávalót rakjunk bele az aprító gépbe és pépesítsük őket. Fogyasztásig tároljuk hűtőben és pirítóssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése