2016. május 14., szombat

Pizza pizza pizza csökkentett szénhidráttartalmú ZelleiTündi lisztből

A gyerekeim imádják a pizzát, a helyzet az, hogy mi sem vetjük meg, ezért ideje volt egy igazán egészséges változatot találni. Ki más, mint Zellei Tündi lisztjei voltak ebben is segítségemre. Meg kell, hogy mondjam, semmi, de tényleg semmi különbség nem volt a rendelt és az általam készített pizza íze között, sőt...ha azt mondom, mind egy szálig elfogyott, talán azzal tükrözöm a legjobban, mennyire is ízlett mindenkinek. 








Eredeti receptet itt találjátok: Pizza margarita Zelleitündi módra

Természetesen bármilyen feltéttel el lehet készíteni, Mi a  Havaii, Tonhalas-olajbogyós és szalámis csípős paprikás mellett döntöttünk.

Hozzávalók: (5 db, egyenként 25-26 cm átmérőjű pizzahoz)

50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
4 dl. langyos víz (3.5 dl vizet használtam, mert 0.5 dl tejben futtattam fel az élesztőt)
0.5 dl tej (elhagyható, ha valaki vízben szeretné felfuttatni az életsztőt)
3 dkg élesztő
1 tk. fruktóz
3-4 tk. himalája só
1 ek olivaolaj
1 tojás a pizza szélének megkenéséhez

Tészta elkészítése:

A langyos tejes-fruktózban felfuttatom az élesztőt, majd a liszthez adom. Bele teszem a sót a lisztbe és a vízzel együtt összedolgozom. Amikor már jól kidolgoztam, hozzá adagolom lassan az oliva olajat is. Kelesztő tálba teszem (35. fokos sütőben) 1 óra alatt megkelesztem.  A megkelt tésztát 5 egyenlő részre osztom így kb. 20-25 dkg-os gombócokat készítek. Elkezdem kinyújtani, de úgy, hogy folyamatosan lisztezem és forgatom nyújtás közben, hogy szép kerek formát kapjak. A szélüket körben fél cm-en visszahajtom. 
Megkenem a Pizza szósszal, majd ráteszem a már előre elkészített feltéteket. Megszórom jól a sajtokkal, megkenem a tésztás szélüket tojással, majd 220 fokos sütőben, vagy akinek van forró pizza kövön 8-10 perc alatt készre sütöm őket.



A recept ír paradicsom szószt is, én ebben kicsit lusta voltam és tubusos Pizza krémet vásároltam Bioboltban. 

Havaii Pizza feltéthez 2 db. elkészítéséhez

15 dkg szeletelt sonka
1  doboz kukorica
1  doboz ananász konzerv
Trappista és parmezán sajt keveréke a tetejére





Tonhalas Pizza feltéthez

2 db RioMare Tonhal konzverv olivaolajban 
fekete és zöld olivabogyó, kapribogyó ízlés szerint, ha valaki szereti
Trappista és parmezán sajt keveréke a tetejére





Szalámis Pizza feltéthez:

1 csomag vastagabb szeletelt szalámi
1 kisebb kukorica konzerv
olivabogyó ízlés szerint
1 hegyes erős paprika
Trappista és parmezán sajt keveréke a tetejére



Bivalymozzarellás-prosciutto sonka pizza:

1 csomag bivaly mozzarella
1 csomag prosciutto sonka
néhány szem olajbogyó 
trappista és parmezán sajt a tetejére
 
 

Nincsenek megjegyzések: