Ezek a sajtos-túrós rudacskák valami elképesztően finomak, Zellei Tündi csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény lisztjéből készültek.
Liszteket itt szerzem be: Mediline Hűvösvölgyi Üzlet
Eredeti recept Zellei Tündi oldaláról: Sajtos-túrós rudak
Inspiráció még, a rudak kinézetéhez: Tündérsüti blogja: Tündérsüti sajtos rudak
Hozzávalók:
18 dkg tehéntúró (bio)
4 dkg trappista sajt reszelve
2 dkg parmezán sajt reszelve
25 dkg vaj
25 dkg Zellei Tüdi csökkentett szénhidrát tartalmú liszt keverék süteményekhez (itt)
1 ek tejföl
1 cs sütőpor Bio
2 tk só
Tetejére:
1 tojás
sajt (trappista, parmezán vegyesen)
len, mák, fekete szezámmag, szezámmag, kömény a díszítéshez
A hozzávalókat összedolgozom, szép sima tésztát fogok kapni. Alufóliába csomagolom és minimum fél órára hűtőbe teszem. Lisztezett felületen 1 cm vastagságúra kinyújtom és pizza vágó segítségével 20 cm hosszúságú és 1 cm széles rudakra vágom őket. (lehet kisebbeket is készíteni, de én direkt hosszú pohárban szerettem volna tálalni, papír zacskóban)
Tetejét tojás sárgájával megkenem és megszórom trappista sajt-parmezán sajt keverékével
Díszíthetjük még minden féle maggal is, nagyon szép eredményt kapunk úgy is. 170 -180 fokos sütőben 10-12 perc alatt (sajtos 12 perc, magvasnak 10 perc is elég) Érdemes figyelemmel kísérni a sülési folyamatot, mert gyorsan pirulnak.
Ezek a papír zacskók annyira mutatósak. Beszerzési forrás: Eztettemabolt
Fergeteges íz parádé, egy finom pohár rose fröccsel ellenállhatatlan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése