Szuper desszertet hoztam nektek teljesen egészségesre átalakítva. Miután május vége van, a kertünket is átjárja a bodza virág illata. Érdemes mindenképpen olyan helyről szedni a bodzát, ahol nincs az út mellett, tehát nem kell félni, hogy szennyeződések borítják, hiszen akkor érhetjük el a legjobb és legízesebb hatást, ha a virágokat nem mossuk meg feldolgozás előtt. Ha mindenképpen meg szeretnénk mosni, ezt folyó víz alá téve gyorsan tegyük meg. Csak azokat a bodzavirágokat dolgozzuk fel, melyek virága már teljesen kinyílt.
Eredeti receptet itt találtam: Rántott bodzavirág
Egészséges, cukormentes és szénhidrátcsökkentett változatot itt találjátok, ami gluténmentes, cukormentes, tejmentes
Szafi fitt Amerikai palacsinta recept
Hozzávalók:
8 tányér bodzavirág (nem kell megmosni, csak el kell távolítani az esetlegesen előforduló bogarakat, így nem mossuk le a virágpor nagy részét és sokkal ízletesebb lesz az ételünk)
40 dkg eper
3 evőkanál cukor mentes bodzaszörp
nyírfa porcukor tálaláshoz
kókusz olaj a sütéshez
Tésztához a hozzávalók:
160 gr Szafi fitt süteményliszt
4 tanyasi tojás
3,5 dl viz
Szerintem egyébként úgy is teljesen működik a sütés, ha úgy készítjük az amerikai palacsintát, ahogy az eredetit, tehát csak picit olajozzuk be kókuszolajjal a serpenyőt és rakjuk bele a palacsintákat egyesével. (Csak feltételezés egyenlőre, ilyen formában nem próbáltam))))
Epersaláta recept:
Vágjuk négy felé az eperszemeket. Tegyük őket egy nagy keverő tálba. A bodzavirágokat vágjuk kisebb darabokra. Csorgassunk a tetejükre cukormentes bodzaszörpöt és óvatosan keverjük össze. Tálalhatjuk cukormentes tejszínhabbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése