Fantasztikus ízkombinációt tudunk elérni, ha epret és a bodzát párosítjuk. Ez a recept cukor mentes. ZelleiTünditnél találtam.
Miután május vége van, a kertünket is átjárja a bodza virág illata.
Érdemes mindenképpen olyan helyről szedni a bodzát, ahol nincs az út
mellett, tehát nem kell félni, hogy szennyeződések borítják, hiszen
akkor érhetjük el a legjobb és legízesebb hatást, ha a virágokat nem
mossuk meg feldolgozás előtt. Ha mindenképpen meg szeretnénk mosni, ezt
folyó víz alá téve gyorsan tegyük meg. Csak azokat a bodzavirágokat
dolgozzuk fel, melyek virága már teljesen kinyílt.
Eredeti recept, cukros változatban:
Bodzás eperlekvár (Cukormentesen)
Hozzávalók:
1,2 kg eper (3 db. 530 gr üveghez)
1/2 lime leve
1/2 citrom leve
20-30 gr eritritol izlés szerint
1/2 lime leve
1/2 citrom leve
20-30 gr eritritol izlés szerint
1 tk stevia
1 tk pektin
1 tk citromsav, hogy ne barnuljon meg
12-22 db bodzavirág (virágai lecsipegetve, vékony szárak maradjanak, de a vastagokat én nem tettem bele)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése