Kisebbik lányom nagyon szereti a pogácsát, ezért most az ő kívánsága jött sorra. Természetesen szénhidrátcsökkentett alapanyagokból készült, mint mostanában minden, amit sütök.
Lisz:Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú kelt tészta lisztje.
Eredeti recept:
Én a fele mennyiségből készítettem, mint az eredeti recept és így is lett 48 db 4 cm átmérővel szaggatott gyönyörű kis pogácsám.
Hozzávalók:
30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
1,5 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 dl tejföl
1 tojássárgája
1 tk fruktóz (élesző futtatásához)
12,5 dkg Túró (ha lehet fele tehén, fele juhtúró legyen)
12,5 dkg vaj
10 dkg trappista sajt
parmezános trapistás keverék a szóráshoz
1 tojásfehérje a kenéshez
A hozzávalókat kimérjük. A tejet meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt a fruktózzal. Közben a többi lisztkeveréket és a vajat elmorzsolom, hozzáadom a túrót a sót, és a tejfölben elkevert tojássárgákat. Ha még keménynek érezzük a tésztát nyugodtan tegyünk hozzá még tejfölt, mert inkább lágyabb tésztát kapjunk, mivel a lisztkeverékben sok a rost, így duzzadni fog. Kelesztőtálba tesszük fél órára (én 35 fokos sütőben szoktam keleszteni, kelesztőtálban) Amikor megkelt vékonyra kinyújtjuk a tésztát és a sajtot ráreszeljük és feltekerjük, mint a beiglit, behajtjuk a két oldalát. Így is kelesztjük, legalább 1 órát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A pogácsa tésztát kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a parmezános-trappistás sajttal megszórjuk. Picit pihentetjük majd aranysárgára sütjük kb. 20-22 perc alatt.
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése