2016. szeptember 13., kedd

Pizza tésztába töltött spárga szénhidrátcsökkenetten Zellei Tündi lisztkeverékből



A legutóbbi pizza sütésem alkalmával eltettem a fagyasztóba néhány adag tésztát, és ma megpróbáltam belőlük egy igen egyszerű, mégis laktató és változatos vacsorát készíteni. Mindamellett, hogy elég látványos lett spárga - fekete erdősonkába és pizza tésztába göngyölve, sajttal megszórva és megsütve - ízere is nagyon bejött nekünk. Gondoltam ezt a receptet is feljegyzem, hátha másnak is tetszik ez a spárga elkészítési ötlet. 



Hozzávalók:


1 nagy köteg zöld spárga, lehetőleg zsenge
1 csomag fekete erdő füstölt szeletelt sonka
 Parmezán és trappista sajt keveréke a szóráshoz
1 tojás a kenéshez
vagy ha ennyire nem vigyázunk a szénhidráttal, akkor sima bolti  leveles tészta is megteszi




Spárgákat megmosom, és ha nem sikerült elég zsengét vásárolni, a legalsó fás részt levágom. Kb. 4 db spárgát begöngyölök egy szelet sonkába, majd ráhelyezem a spárgákat és behajtom az oldalaikat és ha tudom alul is vissza hajtom a tésztákat (nem fontos) Megkenem felvert tojással, majd megszórom a sajttal és 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm a csomagocskákat. Akkor jó, ha már szépen megbarnul a tészta, de nem baj, ha a spárga még kicsit roppanós marad.



Nincsenek megjegyzések: