Almás pite pop receptet itt találjátok: Pite nyalóka ZelleiTündi lisztből
Hozzávalók:
50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
25 dkg vaj /biomargarin
3 db tojássárga
12,5 dkg nyírfacukor vagy eritritol
2-3 púpos evőkanál tejföl
1 db sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
só, citromhéj
Töltelékhez:
1,5 kg alma
15-20 dkg nyírfacukor vagy eritritol
csipet fahéj
kekszmorzsa (szénhidrátcsökkentett)
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt
tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a
kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga.
Ketté választjuk a tésztát és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe.
Addig meghámozzuk az almákat és vékony reszelőn lereszeljük, hogy kis
lapocskákat kapjunk, majd hozzákeverjük a fahéjas nyírfacukrot. Piteformát kivajazunk és lisztezünk, hogy ne ragadjon bele a süteményünk, majd az egyik tésztát kerekre nyújtjuk és a pite formába nyomkodjuk. Az almát ráhelyezzük, úgy, hogy közben kinyomkodjuk a levét, majd kis kekszmorzsával meghintjük és a másik tésztát is kinyújtjük, majd az almás töltelékre helyezzük. A felesleget levágjuk, villával összenyomkodjuk, megkenjük tojássárgával, majd villával szépen sorban megszurkáljuk.
Eredeti recept:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése