2016. szeptember 20., kedd

Almás pite Zellei Tündi sütemény lisztből csökkentett szénhidráttartalommal

 Almás pite pop (nyalóka forma) már volt, ugyan ezen recept és elv alapján készítettem ínycsiklandó almás pitét Ikeás pite formában.

Almás pite pop receptet itt találjátok: Pite nyalóka ZelleiTündi lisztből



Hozzávalók:
50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
25 dkg vaj /biomargarin
3 db tojássárga
12,5 dkg nyírfacukor vagy eritritol
2-3 púpos evőkanál tejföl
1 db sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
só, citromhéj

Töltelékhez:

1,5 kg alma
15-20 dkg nyírfacukor vagy eritritol
csipet fahéj
kekszmorzsa (szénhidrátcsökkentett)


 A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. Ketté választjuk a tésztát és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és vékony reszelőn lereszeljük, hogy kis lapocskákat kapjunk, majd hozzákeverjük a fahéjas nyírfacukrot. Piteformát kivajazunk és lisztezünk, hogy ne ragadjon bele a süteményünk, majd az egyik tésztát kerekre nyújtjuk és a pite formába nyomkodjuk. Az almát ráhelyezzük, úgy, hogy közben kinyomkodjuk a levét, majd kis kekszmorzsával meghintjük és a másik tésztát is kinyújtjük, majd az almás töltelékre helyezzük. A felesleget levágjuk, villával összenyomkodjuk, megkenjük tojássárgával, majd villával szépen sorban megszurkáljuk.

Eredeti recept:





Nincsenek megjegyzések: