2016. szeptember 20., kedd

Sütőben sült camembert sajt mézes fügével és dióval



Füge szezon idején ha nem éppen édességre vágyunk, elkészíthetünk egy ízletes vacsorát néhány hozzávalóból. 
Füge fadobozban sütve

Hozzávalók: (4 személyre)

2 db fadobozos camembert sajt
2 evőkanál méz
1 dl száraz fehér bor
pár szem piritott dió
4-5 szem füge
rozmaring ág, kakukkfű ág ízesítéshez (elhagyható)
tortilla tálaláshoz

 A sajtot kicsomagolás után visszahelyezem a fadobozba (sima nem jó, feltétlenül a dobozban kell megsütni) Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A tetejét villával megszurkálom, vagy éles pengével néhány helyen bevágom. Meglocsolom a fehér borral, zöldfűszerekkel és egy evőkanál mézzel, majd beteszem sülni, kb 15-20 percre. A fügéket negyedelem, ha elég érett, akkor simán csak ráteszem a sajt tetejére és meglocsolom a maradék mézzel. Megszórom az apróra vágott dióval. (Ha a füge nem elég érett, pici vajon elkezdem sütni, de csak addig, amig még megtartja teljes alakját, de már megpuhul, majd utána locsolom meg a mézzel) Én tortilla tekercsen tálaltam, de frissen sült szénhidrátcsökkentett baguette is megfelelő hozzá.







Nincsenek megjegyzések: