Ellenállhatatlan, egészséges zabkeksz, eritrittel, kókusszal és cukormentes csokicseppekkel (Fele holland kakaóporos, fele sima)
Eredeti recetet itt találjátok: ZelleiTündi féle zabpelyhes-kókuszos cukormentes ropogós keksz
10 dkg zabpelyzet aprító teszünk és nem túl apróra felaprítjuk, a maradék 5 dkg-ot egészben tesszük bele. A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük, majd a vajat a kókuszolajjal és az eritrittel lassú tűzön felolvasztjuk, és a száraz anyagokhoz adjuk a tojással együtt. Annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Ketté vesszük és felébe holland sötét cukormentes kakaóport szórunk. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tenyerünkkel ellapítjuk a golyókat. Tetejüket megszórjuk cukormentes csokicseppekkel, majd 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. 30 db közepes keksz lesz belőle.
Eredeti recetet itt találjátok: ZelleiTündi féle zabpelyhes-kókuszos cukormentes ropogós keksz
Hozzávalók: (kb 30 db közepes kekszhez)
15 dkg ZelleiTündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
1 tk sütőpor
csipet só
12,5 dkg kókuszreszelék
15 dkg zabpehely
6,5 dkg puha vaj
6,5 dkg kókuszolaj
1 tojás
annyi víz, hogy a tészta összeálljon
10 dkg zabpelyzet aprító teszünk és nem túl apróra felaprítjuk, a maradék 5 dkg-ot egészben tesszük bele. A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük, majd a vajat a kókuszolajjal és az eritrittel lassú tűzön felolvasztjuk, és a száraz anyagokhoz adjuk a tojással együtt. Annyi vízet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Ketté vesszük és felébe holland sötét cukormentes kakaóport szórunk. Dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a tenyerünkkel ellapítjuk a golyókat. Tetejüket megszórjuk cukormentes csokicseppekkel, majd 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. 30 db közepes keksz lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése