2016. november 26., szombat

Skandináv karácsonyi kellékek, szőrös szarvasfejes tábla és karácsonyi világító csillag zsaludeszkából:-)

Sok sok műszőrmét gyűjtöttem össze az évek alatt,  ezek egy részét felhasználtam párnákhoz, karácsonykor manókhoz, és apróságokhoz, de most jött el az ideje, hogy mindent megvalósítsak idén, amiről eddig csak álmodoztam.  Nagy kedvencem a skandináv stílus, karácsony tájékán pedig a rénszarvasos motívumok.  Juditu oldalán találtam egy fantasztikus megoldást, így elkezdtem megvalósítani. Juditunál rengeteg jobbnál jobb DIY ötletet találtok, nézzetek szét nála bátran ti is.

Juditu oldala DIY ötletekkel

Rénszarvas műszörméből 
 Eredeti ötletet itt találtam:

Első lépésként kinyomtattam a számomra megfelelő méretű szarvast és agancsokat.

 Körbe rajzoltam textil filccel. 


Kész az szarvas alap.Készül majd egy kisebb és sötétebb barna szarvas kép is. A nagyobb képhez kinéztem (mivel még kinn építési terült van))))) egy zsaludeszkát,  három elég kopott deszkából áll, pár hete még a garázs alapjait készítették vele a munkások és furcsán is néztek rám, amikor látták, hogy behurcolom a házba..... Gondoltam Krisztián biztosan  bolondnak néz majd, azért "berejtettem" már amennyire el lehetett rejteni a háztartási helységbe, hogy kiszáradjon és utána az asztalunk felvághassa a megfelelő méretre.


Az egyik felére világító csillagot terveztem, ahol a led izzók helyét kifúrta az ügyes kezű asztalos, majd antikoltam Old White színre és mehetnek bele az izzók. Pinteresten láttam hasonlókat, nagyon megtetszettek. A csillagot kirajzoltam, most jönnek a ledek helyei és a fúrás.


Méretre vágás után jöhetett a tábla  antikolása Old White színre,  majd vaxolása és végül a szarvas elhelyezése. Éppen csak azt akartam, hogy kicsit fehéres legyen ezért egy részét a festéknek visszatöröltem, hogy ne teljesen fehér legyen, hanem a fa erezete még látszódjon.
Már csak az akasztó hiányzik és mehet is a kiszemelt helyre, az újabb szőrmés saját kezűleg készült karácsonyi dísz. Imádom!Nincsenek megjegyzések: