2010. július 13., kedd

Nagyon nem gyöngy, de fincsi

Nem vagyok most fűzős hangulatomban, ez a meleg tikkasztó. Tudom pár bejegyzéssel ezelőtt az esővel és hűvössel nem voltam megelégedve, de az ember márcsak ilyen.
Imádom a kis teraszunkat, de olyan meleg van kinn, hogy csak elméletben főztem ma is. Rákészültem pedig egy nemrégen szerzett peyote mintára, mert egy rucimhoz karkötő kellene, de a minta kinyomtatása után már a gyöngyök előbányászásáig nem jutottam el.

Nagyon fincsi vacsit főzőcskéztem ma. Ildi! Igéretemhez híven fotóztam és a receptet is felteszem, hátha lesz kedved megcsinálni. Nagyon könnyű és egészséges vacsi.

Töltött cukkini

Az alapreceptet egy nem túl régi nőklapjában találtam. Én azonban változtattam rajta, egy alapvető összetevőt, a rizst (amit a mostani táplálkozásunk nem enged meg) helyettesítettem sajtokkal.

Hozzávalók: Cukkini, póréhagyma, tonhal konzerv, lehet sós lében vagy akár olivában is, olivabogyó zöld és fekete, 1 egész tojás, só, bors, oliva olaj, mozarella sajt, gouda sajt, parmezán sajt a tetejére, friss petrezselyem.



A cukkiniket félbe vágom és kiszedem karalábé kanalazóval a közepét. Picit sózom. A tonhalat összekeverem a tojással, a darabokra vágott fekete és zöld olivabogyóval, az apróra vágott mozarella és gauda sajtdarabkákkal, sózom, borsozom és olivaolajjal megöntözöm. Apróra vágom a póréhagymát és azt is belekeverem a töltelékbe.

Tűzálló tálba helyezem, friss apróra vágott petrezselyem zölddel megszórom, olivaolajjal megöntözöm, parmezán sajttal megszórom és már sülhet is. Én tettem még mellé pár gerezd fokhagymát, szárított paradicsomot és a maradék póréhagymát is mellé szórtam.


Ime az elkészült és tálalt vacsora

Friss salátával tálaltam (bébi spenót, saláta mix, paradicsom, szárított paradicsom, olivabogyó, kevés oliva olaj és bors)


Isteni finom lett!!!!!!!! Azt hiszem máskor is készíteni fogok ilyen vacsorát. Aki nem szereti a cukkinit, bármilyen más zöldséget is megtölthet, legyen az akár kaliforniai paprika, gomba, tök, vagy padlizsán. Aki esetleg a tonhalat vagy halféléket nem szereti, maradhat a régi és jól bevált darált husis változatnál.

9 megjegyzés:

ekszerlada írta...

De jó!Köszi!!Megcsinálom én is nyami-nyami!!!!!!!!!!!
Csini vagy banyu!!!!

Bandrea's Beads írta...

Imádom a zöldségeket!!!! Fincsi lehetett!!!!

Roberta írta...

Jól néz ki, valszínű és is megfogom csinálni:-))) Köszi a receptet!!!

kandy írta...

Ó, hogy milyen kis tevékeny és találékony vagy! Bár én nemigen eszem, de guszta. És ahogy te csinálod, biztos fincsi is.

Vadnainé Almási Mária írta...

Köszi a receptet Kriszta! Oltári jól néz ki!:)

Juli írta...

Hűűű, de guszta, szeretem a zöldségeket!
Köszi szépen a receptet! :)

Gabessz írta...

Nagyon kívánatos! Megfogom csinálni én is!

Adrienne írta...

Én mindkettőt szeretem, jöhet a cukkini is meg a tonhal is ;-)

Kriszta írta...

Édesek vagyok lányok!!!!!!!!!!!!!!!Köszönöm nektek!!!!!!!!!!