2017. június 23., péntek

Eljött a Mandala készítés ideje

Előző bejegyzésemben írtam erről a virág mintáról, mely végül is a szőnyegem közepe lett. MalkishuArt youtube csatornáján találtam meg ezt az elképesztően mutatós mintát. Tudtam, hogy most nem szeretnék sok kis virágos szőnyeget, ezért megpróbáltam tovább gondolni. Mutatom az eredményt. Amint elkészül, soronként leírom az elkészítési folyamatot is hozzá, hátha van valaki, akinek szintén megtetszik. 112 cm-es lett az átmérője.  Felhasznált anyagok: 2 tekercs sötét barna fettuccia (Az utolsó sorhoz kellett felbontanom a 3. tekercset, de abból csak pár méter fogyott. 2 tekercs karamell, másfél tekercs bézs, 1 tekercs tejeskávé, fél tekercs csoki barna. Dupla szállal készítettem és 12 mm horgolótűvel.


Mandala szőnyeg kedvenc színeimben






A virágminta tehát MalkishuArt munkája, a folytatás viszont saját fejből pattant, követve azért a vissza vissza térő virág sorait. Fogadjátok szeretettel:

Az első 5 sor a videónak megfelelően készült. (Bézs virágsziromig)
1 sor Bézs
2 sor: Sötét barna
3. sor: karamell
4 sor csoki barna
5. sor bézs

HASZNOS TIPP!!!!!!!
Ha esetleg a sorok hullámosodnak ezekkel a szemszámokkal, a láncszemekkel mindig lehet kicsit játszani, vagy növelni, vagy csökkenteni, vagy csak minden másodikat növelni, csökkenteni!!!!!


6. sor: Sötét barna virágszirom. Szerettem volna, ha kiemelkedik kicsit 3D-sen a közepe, ezért a sötét barna sornál a szemeket a világos hátába öltöttem. Tehát a 6. sor: 1 kúszószem a szirom sarkában,  6 szem rövid pálca,(előző bézs sorban 5 volt)  melyet az előző sor hátába öltök, az előző sor  középső szembébe duplán, majd 1 kúszószem és ezt ismétlem.
7. sor: (karamell) Szintén, hogy kiemelkedjen a szirmok két középső szemének hátába 1-1 rövid pálca, majd 5 láncszem körben.
8. sor: (csoki barna) Végig rövid pálca, 1-1 az előző rövid pálcába öltve, 5 a láncszemekre a sor végéig.
9. sor: (karamell) Végig minden szemre 1 egy ráhajtásos pálca kerül.
10.sor: sötét barna ugyan az, mint a kezdő Videóban a 2. sor.
11. sor: (bézs)A láncszemekre rövid pálca kerül, majd 2 láncszem végig a sorban
12. sor: (tejes kávé) Minden láncszemre 2 db. egy ráhajtásos pálca kerül, a rövid pálcába is szintén egy ráhajtásos pálca lesz végig a sorban
13. sor:  Bézs ugyan az, mint a kezdő Videóban a 2. sor.
14. sor: Sötét barna ahol az előző sor láncszemeire egy rövidpálca kerül 2 láncszem, majd ismét rövid pálca végig a sorban.

Remélem érthető, nézzétek el nekem, hogy nem vagyok teljesen tisztában az elnevezésekkel. Ha így nem sikerül, azokhoz a lépésekhez készítek videós segítséget, ha jelzitek.






15. sor (karamell) Rövid pálca egészen leöltve három sorral lejjebb, a tejeskávé színbe, a két bézs szem közé, majd 2 szem láncszem ismétlése végig a körben.
16. sor: (karamell) láncszemekre 2 db egy ráhajtásos pálca 1 láncszem végig a sorban
17. sor: (csoki barna)Minden szemre 1 rövid pálca kerül.
18. sor: sötét barna ugyan az, mint a kezdő Videóban a 2. sor.






19. sor:(bézs)  láncszemekre rövid pálca kerül, majd 2 láncszem végig a körben.
20. sor:(tejes kávé) láncszemekre 2 db egy ráhajtásos pálca kerül, majd 1 láncszem végig a körben.
21. sor:  sötét barna ugyan az, mint a kezdő Videóban a 2. sor, azzal a kivétellel, hogy nem kétszer hajtok rá, hanem háromszor és úgy veszem át egyben az egész szemet (így kicsit pufibb lesz a szem) 22.: (sötét barna) Amikor végig érek, akkor lezárásként végig megyek az egészen egy kúszószem sorral.







Csodás alkotást mindenkinek!!!!

Nincsenek megjegyzések: