Szeretjük az egyszerű desszerteket, és miután mostanában az egészséges verziók is nagyon izgatnak, üsse kavics, bele is vágtunk, hogy kikísérletezzünk egy igazán krémes és kókuszos változatot.
Így megszületett ez a nagyon kókuszos és nagyon egészséges Raffaello fehér csokival az egyik gyerek kedvéért és Holland kakaóporos-eritries-kókuszolajos sötét csokival a másik gyerek kedvéért. Még jó, hogy csak ketten vannak :-)
Hozzávalók:
100 gr kókuszreszelék
3 evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál eritrit
1 tk vanillia aroma
100 ml kókusztejszín
5 evőkanál olvasztott kókuszolaj
egész mandula a belsejébe
Fehér csokis változathoz:
1 tábla cukormentes fehér csoki
2 ek kókuszolaj
Sötét csokis változathoz:
5 ek. holland kakaópor
2 ek eritrit
2 ek kókuszolaj
Mindkettő beforgatásához 80-100 gr kókuszreszelék
A hozzávalókat összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy kicsit össze érjenek és a kókuszolaj szilárduljon, a könnyebb formázás miatt. Amikor megfelelőnek találjuk, gombócot formálunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet teszünk. Fehér vagy Sötét csokiba mártogatjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat.
A hozzávalókat összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy kicsit össze érjenek és a kókuszolaj szilárduljon, a könnyebb formázás miatt. Amikor megfelelőnek találjuk, gombócot formálunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet teszünk. Fehér vagy Sötét csokiba mártogatjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése