2016. június 10., péntek

Raffaello golyó fehércsokiban és Holland fekete kakaóporban cukormenesen


Szeretjük az egyszerű desszerteket, és miután mostanában az egészséges verziók is nagyon izgatnak, üsse kavics, bele is vágtunk, hogy kikísérletezzünk egy igazán krémes és kókuszos változatot.

Így megszületett ez a nagyon kókuszos és nagyon egészséges Raffaello fehér csokival az egyik gyerek kedvéért és Holland kakaóporos-eritries-kókuszolajos sötét csokival a másik gyerek kedvéért. Még jó, hogy csak ketten vannak :-)


Hozzávalók:

100 gr kókuszreszelék
3 evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál eritrit
1 tk vanillia aroma
100 ml kókusztejszín
5 evőkanál olvasztott kókuszolaj
egész mandula a belsejébe

Fehér csokis változathoz:

1 tábla cukormentes fehér csoki 
2 ek kókuszolaj 

Sötét csokis változathoz:
5 ek. holland kakaópor
2 ek eritrit
2 ek kókuszolaj
Mindkettő beforgatásához 80-100 gr kókuszreszelék

A hozzávalókat összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy kicsit össze érjenek és a kókuszolaj szilárduljon, a könnyebb formázás miatt. Amikor megfelelőnek találjuk, gombócot formálunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet teszünk. Fehér vagy Sötét csokiba mártogatjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat. 





Nincsenek megjegyzések: