2010. június 28., hétfő

Kis hétvégi kikapcsolódás, a családi dzsungel táborban

Családi dzsungel táborban voltunk a hétvégén, Rábafüzestől 40 km-re, a Dinóparki erdőben, Ausztriában Bad Gleichenberg városközpontja mellett.
Nagyon kis hangulatos lombhotelek vártak bennünket (14 faházikóval), fürdőház ( zuhanyozóval, mosdóval, WC-vel), grillező, Dinó-Étterem, dzsungel óriáscsúszda, dinómozi, kuglipálya, cirkusz, simogató állatkert, gyermekjátszótér, medence, strandröplada pálya, gyerek klub. A gerendaházikók 3 méter magasban, a lombok között voltak megtalálhatók, házanként 4 ággyal, kis terasszal.


(Szöveg az ismertetőből)
A Park egy gyönyörű erdőben, életnagyságú, a paleontológiai kutatások eredményeinek tökéletesen megfelelõ, tehát valósághű modellekkel mutatja be a dinoszauruszok történetét, megjelenésüktől - drámai kihalásukig. A megdöbbentő méretű, történelem előtti őslényeken, majd a jégkorszak állatain kívül, az ember történetének hét millió évét illusztráló, szintén életnagyságú makettsorok is kiváló környezetet, felbecsülhetetlen ismeretanyagot biztosítanak a rendhagyó biológia-, földrajz-, történelemórákhoz.
Az első tűzgyújtást, a szerszámkészítés, a kenyérsütést, az élelemszerzését, a vadászatot, a barlangfestést, az ősközösségi élet megannyi fontos mozzanatát zárja kőbe ez a nagyszabású kiállítás.
Történik mindez a szabadban, egy öthektáros árnyas erdőben a Steiermarki tartomány egyik legszebb vidékén. Tudomány és játék néhány órában.... Meghökkentő őskori show-k /vulkánkitörés, földrengés/. Mindezek után folytatódik a jókedv a simogató állatkertben, az óriáscsúszdán, a dinómoziban.
Képekben:
Rengeteg szabadidős tevékenységre is van lehetőség, medencézni, lovagolni a közeli lovardában, csúzdázni óriáscsúzdán. A gyerekek nagyon élvezték a változatos programokat. A mi csapatunkban 3 éves volt a legkisebb és 10 éves a legnagyobb gyerkőc. Senki sem unatkozott.-)DDDD
Program a medencénél:

Csúzda:

És minden más:Némiképpen nehezítette a programot, hogy nagyon náthás lettem indulás előtt és folyton papírzsepi hegyekkel közlekedtem! De így is csúcsszuper volt minden, de minden!!!!!!!!!!
Köszönjük Móni a szuper hétvégét, azt hiszem ide bármikor visszamennénk mindannyian!
Akit esetleg érdekel a pontos elérhetőség, írjon emailt és elküldöm!!!
Ráadásként az utazás napján volt a születésnapom és még meglepi tortát is kaptam a csapattól!
Valamint egy kedves képet a bátyáméktól:

10 megjegyzés:

AgnesBeads írta...

El is hiszem hogy príma volt! Szuper jó hely, és nem csak a gyerekeknek lehet ez kiváló kikapcsolódási lehetőség! Háát, msot már ezért is irigyelhetlek: ;)

ekszerlada írta...

Huuu Banyó!!
Ez csodás volt!!!
Gyönyörűek vagytok mindannyian:))Jó rátok nézni:))
örülök,hogy ilyen jól telhetett a szülinapod:))!!!
De hol a torta?Azt mééé nem mutatod meg?
Tesódék igazán aranyosak:)))
Jól van örülök!!!!
Köszi,hogy megmutattad!!!!

kriszta írta...

Köszi Ági! Tényleg varázslatos hely!!!! Mindenkinek javaslom, mert csodaszép kis Osztrák falucskában van!!!!

kriszta írta...

Szia Ildi! köszi édes vagy. De a torta annyira meglepetés volt, hogy senkinél nem volt fotógép, én meg annyira meghatódtam, hogy el is felejtettem, hogy kellene róla képet! Édes volt a társaság nagyon, még énekeltek is nekem!!!!!!

AgnesBeads írta...

Jah, hogy szülinpod volt?
Akkor utólag is kívánok sok-sok - legalább ilyen - gyönyörű és boldog szülinapot!

kriszta írta...

Igen Ági, az is volt! Köszönöm szépen!!!!!!!

Piky73 írta...

Szuper helyen szuper szülinap :) Utólag is kívánok Neked sok-sok boldogságot!

kriszta írta...

Köszönöm szépen Piky! A hely fantasztikus, ajánlani tudom mindenkinek!

MonicaBeads írta...

Fantsztikus, klassz helyen voltatok! Sok-sok boldog szülinapot! Őrülök, hogy újra olvashatom a blogodat!!!

kriszta írta...

Szijjja Zsüli!!!!!!!! De jó, hogy itt vagy, köszi a köszöntést és gyere sokszor. Én is nézegetem ám a tiédet:-)DDDD